Unapređenje turističkih atrakcija u Vojvodini

Bez autora
Jun 23 2013

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u Vojvodini, za sufinansiranje projekata planskog uređenja turističkih tematskih celina, u ukupnoj vrednosti od 30 miliona dinara. Cilj konkursa je grupisanje turističke ponude lokalnih zajednica u tematske celine koje se ističu u ulicama, na trgovima, na štrandovima, gde su smešteni interesantni turistički objekti - vinski podrumi, proizvođači rakije, zanatske radnje, nacionalni restorani, zavičajni domovi, etno kuće i prodavnice suvenira. Konkurs je raspisan da bi se podstaklo preduzetništvo, otvaranje novih radnih mesta, očuvanje tradicionalnih zanata, negovanje i razvoj vinske kulture, jačanje kapaciteta gastronomske ponude, odnosno da bi se unapredio ukupan turistički kapacitet.

Unapređenje turističkih atrakcija u VojvodiniPokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u Vojvodini, za sufinansiranje projekata planskog uređenja turističkih tematskih celina, u ukupnoj vrednosti od 30 miliona dinara.

Cilj konkursa je grupisanje turističke ponude lokalnih zajednica u tematske celine koje se ističu u ulicama, na trgovima, na štrandovima, gde su smešteni interesantni turistički objekti - vinski podrumi, proizvođači rakije, zanatske radnje, nacionalni restorani, zavičajni domovi, etno kuće i prodavnice suvenira.

Konkurs je raspisan da bi se podstaklo preduzetništvo, otvaranje novih radnih mesta, očuvanje tradicionalnih zanata, negovanje i razvoj vinske kulture, jačanje kapaciteta gastronomske ponude, odnosno da bi se unapredio ukupan turistički kapacitet.

Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, a podnosilac može aplicirati samo sa jednim projektom.

Učesnici na konkursu mogu očekivati novčanu pomoć za kapitalne troškove, odnosno radove na adaptaciji javnih objekata, fasada, za postavljanje ulične dekoracije, opremanje javnih površina, uređenje jarkova, postavljanje turističke signalizacije, u skladu sa prostornim planom detaljne regulacije.

Iznos traženih sredstava ne može biti veći od 5 miliona dinara. Do 2,5 miliona dinara po projektu, namenjeni su za tekuće troškove izrade planske dokumentacije za uređenje tematske celine, kao i za izradu promotivnog materijala mikrolokacije. 

Prijаve zа Konkurs podnose se nа konkursnim obrаscimа koji se mogu preuzeti sа sаjtа Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Prijave se sа pripаdаjućom dokumentаcijom, dostаvljаju u zаtvorenoj koverti nа аdresu:
Pokrаjinski sekretаrijаt zа privredu, zаpošljаvаnje i rаvnoprаvnost polovа
Bulevаr Mihаjlа Pupinа 16
21000 Novi Sаd
sа nаznаkom “Konkurs zа dodelu bespovrаtnih sredstаvа lokаlnim sаmouprаvаmа sа teritorije AP Vojvodine zа sufinаnsirаnje projekаtа plаnskog uređenjа turističkih temаtskih celinа”.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. oktobra 2013. godine.

Informаcije u vezi sа Konkursom mogu se dobiti pozivom nа brojeve 021/456-790, 4874-580, 4874-669, 4874-302.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik